Korrekturlæsning Archives - a1kommunikation

Sprogviden


Kommakrigens nye begyndelse

Kommakrigen startede i 1996, da Sprognævnet indførte det nye komma. Krigen rasede i mange år for så at blive afblæst, og i en lang periode har vi kun haft ét komma – dog med anbefalinger om startkomma. Altså lige indtil januar 2015 …

Etiket: , , , , , , ,
Udgivet i Korrekturlæsning

Djævelen ligger i detaljen

Mange virksomheder undervurderer, hvor stor betydning korrektur har for deres etos. Og det er synd, for troværdighed er det vigtigste, når vi skal sælge en teksts budskab. Har modtageren mistet troen på afsenderen, køber han aldrig noget.

Etiket: ,
Udgivet i Korrekturlæsning

Korrekturlæser

Korrekturlæsning

5 kriterier for, hvad der gør en korrekturlæser dygtig. Vi kommer med eksempler fra de forskellige typer af opgaver, fra sprogteorien, og vi har selvfølgelig en holdning – for nogle korrekturlæsere burde måske lave noget helt andet …

Udgivet i Korrekturlæsning

Hvad gør korrektur svært?

Hvad er det sværeste og letteste, når man skal lære at læse korrektur? Vi har sat Christel Sunesen, der underviser på korrekturlæseruddannelsen, stævne.

Udgivet i Korrekturlæsning

Korrektur – hvad er det …?

Cand.mag. Tanja Tjerry har undersøgt 100 udvalgte danske websites, og resultatet er desværre slående. De er fyldt med fejl. Og fejl, der let kunne have været undgået, så virksomhederne ikke havde sat deres images på spil.

Udgivet i Korrekturlæsning

Er din korrektur for grundig?

Word ikon

Har du tendens til at overlæse en tekst og rette fejl, der ikke bør rettes? Eller undrer du dig over at få en korrektur tilbage, som er lidt for rød? Så læs her.

Udgivet i Korrekturlæsning
Ønsker du at få løst en opgave?
 
a1kommunikation