Korrekturlæsning af bøger.

Vi læser korrektur på bøger for forlag og selvudgivere. For forlag er det oftest en almindelig korrektur, mens korrekturen for selvudgivere kan udvikle sig til redigering og sparring ift. udgivelse.

a1kommunikation læser også korrektur på skønlitteratur – romaner, noveller, digte, krimier mv. – og faglitteratur såsom undervisningsbøger. Korrekturen er vigtig for de fleste forfattere, hvad enten de er selvudgivere eller skal sende til forlag, og den er selvfølgelig vigtig for forlagene. I alle tilfælde er et fejlfrit sprog nødvendigt for et godt resultat.

Hvordan korrekturlæser vi bøger?

For forlag

Når vi læser korrektur på bøger for forlag, læser vi en traditionel korrektur, hvor vi kigger efter syntaks, stavning, grammatik og tegnsætning. I fagbøger tjekker vi ydermere egennavne og titler på bøger, film, artikler mv. Får vi bogen, når den er færdiglayoutet, tjekker vi også orddelinger, og vi tjekker, at indholdsfortegnelsen stemmer overens med bogens overskrifter og sidetal.
På bøger sendt fra forlag har der altid været en redaktør inde over, så vi forholder os hverken til bogens kunstneriske univers eller kommunikationssituationen – det overlader vi helt og holdent til jer på forlagene.

For forfattere

De fleste forfattere er ærekære over for det, de har skrevet, og det forstår vi godt og tager selvfølgelig hensyn til. Det betyder, at vi ud over en almindelig korrektur forholder os til bogen i det kunstneriske univers, den er skabt.
Nogle ord skal måske staves forkert? Nogle ord har du som forfatter måske selv opfundet? Og dialogerne skal måske være talesprogsprægede og stavet, som de bliver sagt, råbt, hvisket eller skreget?

Er vi i tvivl om noget, sætter vi selvfølgelig en kommentar, så du selv kan tage stilling til, om der skal rettes eller ej. Og vi kan også sagtens tales ved undervejs, så du føler dig tryg ved at overlade din bog til os.

Priser på bogkorrektur

Prisen på korrektur af bøger afhænger af bogens længde og emne. Jo flere ord, jo billigere bliver prisen pr. ord. Er bogen en fagbog med mange fagtermer, der skal researches, koster det mere, end hvis det er en skønlitterær bog. Du er altid velkommen til at skrive til os for et uforpligtende tilbud.

Redigering af bøger eller bogfeedback

Vi redigerer også bøger og giver bogfeedback. Hør mere om redigering af bøger.

Korrekturlæsning af bøger, 4.5 ud af 5 baseret på 6 vurderinger