Ud med sproget!

Pendulord: Er en bjørnetjeneste til skade eller gavn?

De driller os de pendulord, der svinger fra side til side og forvirrer mere, end de gavner. For hvorfor har bjørnetjeneste to betydninger? Lemfældig, op ad bakke og ulvetime? Bliv klog på pendulord (og deres betydninger) lige her.
6. januar 2022/af Christina Ringby
Foto af ordet ord i ordbogen

Julens historie – hvor kommer ordet jul fra?

Vi ved, hvorfor vi fejrer jul. Men hvor kommer ordet jul egentlig fra? Vi har stukket næsen i de tykke bøger og er gået på opdagelse i julens historie.
23. december 2021/af Christina Ringby
Tegning af en mandarin og klementin

Er en klementin en mandarin, er det omvendt eller …?

Goddag mandarin! Goddag klementin? Er du ligesom mig?
12. november 2021/af Christina Ringby
Foto af en stak bøger om dansk grammatik

Sprogtip

Vi deler ud af vores allerbedste sprogtip. Læs med her, og bliv hurtigt klogere på vores kære danske sprog.
9. november 2021/af Christiane Bjørn Weile
Foto af magnetbogstaver, der danner ordet link

10 ting, du skal gøre, når du lægger dine tekster på nettet

Dine tekster skal frem i Google, så dine potentielle kunder kan læse dem. Ellers er de ikke meget værd. Her kommer vi med en liste over de 10 ting, du skal huske, når du lægger dine tekster på nettet.
21. oktober 2021/af Christiane Bjørn Weile
Bamse, Budskab, Modtager, Afsender, SEO og at Elske

Kram Bamsen!

Kun hvis du krammer bamsen, sælger du mere på nettet. Bamse står nemlig for Budskab, Afsender, Modtager, SEO og at Elske det, du skriver om. Så skynd dig at give bamsen et kæmpe mindeværdigt kram.
16. september 2021/af Christiane Bjørn Weile
Illustration af en hurtig hest

Op på hesten – sådan kommer du i gang med at skrive!

Én ting er at komme op på hesten; en anden er at blive deroppe. At skrive er en svær disciplin; at skrive godt og sælgende endnu sværere – og at komme i gang kan nogle gange være næsten umuligt. Det hvide papir er farligt som et spøgelse! Læs med her, og få gode råd til, hvordan du kommer i gang med at skrive gode tekster til nettet.
15. september 2021/af Christiane Bjørn Weile
Fotografi af Olga Ravns bog "Mit arbejde"

Godt skrevet: “Mit arbejde” af Olga Ravn

“Mit arbejde” er en utrolig relevant og aktuel roman, som handler om at være gravid, at føde og at være nogens mor. Den handler om de skamfulde følelser, jeg-personen har, da det første barn kommer til verden, og det mod forventning ikke viser sig at være den lykkeligste dag i hendes liv.
9. september 2021/af Anna Kirstine Havdal Pedersen
illustration af to superhelte, der kæmper mod hinanden

Tekstforfattere er nettets superhelte

Tekstforfattere er nettets superhelte. De dyster på ord; de rigtige ord. Tekster, der skal ramme plet; lige midt i hjertekulen hos modtageren.
24. august 2021/af Christiane Bjørn Weile
Foto af ordet tekstforfatter fra Nudansk Ordbog

Tekstforfatterens ABC

Logos, patos, etos? Yoast, plug-in, SEO-titel? Har du fod på alle de begreber (og værktøjer), en tekstforfatter bruger på nettet? Skal du lige have dem genopfrisket, eller ønsker du måske at blive tekstforfatter? Læs med her i Tekstforfatterens ABC.
17. august 2021/af Christiane Bjørn Weile
Fotografi af omslaget af Suget

Godt skrevet: ”Suget” af Ida Marie Hede

”Suget” er en smuk og anderledes roman, der drypper af vilde metaforer. Med udgangspunkt i et jeg, som er ’selvidentificeret Female’, har født børn og er flyttet til ’Den Usikre og Megalomane Landsby’, udforsker den et samfunds forventninger til moderskab, ensomhed, fællesskab og giftige sprækker i glansbilledet. Der er tale om dystopi, sci-fi og feminisme.
10. august 2021/af Silja Kaimer
Fotografi af bogen Jeg tog ned til bror

Godt skrevet: “Jeg tog ned til bror” af Karin Smirnoff

”Jeg tog ned til bror” er en stærk debutroman af svenske Karin Smirnoff. I en både rå og humoristisk tone fortæller den om Jana Kippo, hendes familie og det lille samfund i landsbyen Smålanger. Mens Jana er flygtet til storbyen, har hendes tvillingebror, Bror, nær drukket sig ihjel i deres barndomshus. Romanen tager sin begyndelse en påske, da Jana vender tilbage til Smålanger, og beslutter at blive boende. I hjemstavnen står hun ansigt til ansigt med fortiden og ondskab, som må tilgives, men hun møder også kærlighed. Sproget er malende, fuldt af liv og helt uden kommaer.
2. juli 2021/af Silja Kaimer
Scrabble-prikker, hvor der står SEO

Det er de små og sproglige detaljer, der batter for god SEO

SEO er et stort emne, og derfor fokuserer vi i denne artikel kun på en brøkdel (men meget vigtigt del) af din søgemaskineoptimering, nemlig betydningen af de små detaljer. Det er nemlig vigtigt, du tager højde for din målgruppes specifikke søgninger og stavemåder og har det in mente i optimeringen af dit indhold.
7. juni 2021/af Anna Kirstine Havdal Pedersen
Fotografi af bogen Mærkbarhed af Imran Rashid

Mærkbarhed af Imran Rashid

Vi har været så heldige at korrekturlæse Imran Rashids "Mærkbarhed", som er humoristisk, indsigtsfuld og bare rigtig godt formidlet. Mette læste og korrekturlæste bogen, og det er der kommet denne fine anbefaling ud af.
20. maj 2021/af Mette Høegh Pedersen
Fotografi af Lars-Emil Foder og Christel Sunesen

Jagten på den gode litteratur

Er du ordforelsket ligesom mig, så jagter du også altid smukke, finurlige ord. Men hvad er den gode litteratur, og hvor stor en rolle spiller de kære ord egentlig i litteraturen? Jeg har spurgt Christel Sunesen, som er en af medstifterne af onlineboghandlen Mikrofest.
17. maj 2021/af Christiane Bjørn Weile
Fotografi af bogen Folkets skønhed

Godt skrevet: Folkets skønhed af Merete Pryds Helle

“Folkets skønhed” er en fortælling om pigen Marie, der vokser op i et fattigt hjem på Langeland i 30’erne, og hvordan hendes liv udformer sig med denne bagage. Det er en fortælling om overgreb, vold og om en forsigtig, men stærk pige, der klarer sig og bliver gift med elektrikerlærlingen Otto. Sammen flytter de til en lejlighed i København, og senere i et parcelhuskvarter, men selvom Marie får og har alt det, hendes forældre manglede, har hun aldrig været ulykkeligere.
7. maj 2021/af Anna Kirstine Havdal Pedersen
To barbie-dukker sidder foran en computer

Få succes online: Strategi og forarbejde

Husk at gøre forarbejdet, og læg den rette onlinestrategi. Onlinekanalerne er vigtige salgskanaler, som du skal tage seriøst.
4. maj 2021/af Christiane Bjørn Weile
Tegning af hurtig hest

Betalt trafik – er det pengene værd?

Er betalt trafik pengene værd? Er det en god idé at supplere SEO med betalt trafik. Det korte svar er JA. Læs med her, og få gode fif til, hvordan du skal forholde dig til Adwords og betalt trafik.
28. april 2021/af Christiane Bjørn Weile

Ordklasser

På dansk har vi 11 ordklasser. Alle ordene i en ordklasse har fællestræk, som adskiller dem fra ord i andre klasser. Den mest kendte ordklasse er substantiverne (navneordene). For at blive dygtig til at sætte komma skal man kunne sine ordklasser.

Under hver beskrivelse kan du se vores film om netop ordklasserne. De tager i alt ca. 12 min. Det tager ca. 5 min. at læse teksten. Gør du begge dele, har du i hvert fald styr på de danske ordklasser, men her først en introfilm:

Er du vild med kommunikation, korrektur og kærlighed? Tilmeld dig nyhedsmail.

* Obligatoriske felter

Kontakt

Kronprinsessegade 68
1306 København K
+45 31433502
kontakt@a1kommunikation.dk

CVR: 32491936

Ud med sproget

Følg os