Hvad laver vi?

Siden 2008 har vi skrevet tekster til nettet og læst korrektur på alt fra bøger til magasiner, hjemmesider, specialer, ph.d.-projekter, rapporter og lovtekster. Vi har også oversat tekster og udviklet individuelle sprogkurser.

Vores kunder er typisk webshops, forlag, offentlige instanser, studerende og virksomheder, der ønsker en synlig og sælgende profil på nettet. Sideløbende med vores arbejde producerer vi film, bøger og spil med sproget i fokus og læring i højsædet.

Hvorfor?

Svaret er enkelt: Passion for sprog! Vi læser og skriver hele tiden. Og det har vi altid gjort. Labber ordene i os som bogorme, læseheste og sproghajer. Vi er uddannet cand.mag.er og elsker ordene når som helst, hvor som helst og i alle afskygninger: finurlige, tvetydige og særegne; præcise, enkle og skarpe; sælgende, overbevisende og forførende.

Vi brænder for litteratur, formidling og sælgende tekster – det lille ord i den store sammenhæng.

Hvem er vi?

Vi er et sproghus med en kæmpe passion for skriftlig kommunikation. Christiane Bjørn Weile er ejer og stifter af a1kommunikation. Mette Høegh Pedersen, Christel Sunesen, Laura Andersen, Tanja Tjerry, Hanne Christiansen, Astrid Friis, Ann Barbara Birkmand, Lene Jensen, Gustav Henningsen, Anne Stummann, Anja Egede Frederiksen og Anthony Liberto er tilknyttet firmaet fast, mens et netværk af dygtige oversættere og korrekturlæsere jævnligt hjælper os med at udføre de forskelligartede og spændende opgaver. Du kan læse mere om os herunder.

Christiane Bjørn Weile

Christiane Bjørn Weile

Ejer, kommunikationskonsulent, tekstforfatter og korrekturlæser

Christiane har grundlagt firmaet og er cand.mag. i dansk og kommunikation med speciale i sproglig rådgivning fra Københavns Universitet og markedsføring fra CBS. Christiane har netop udgivet bogen "Tekst og trafik - vejen til mere salg på nettet".
Du kan læse om Christianes kærlighed til tekst og vej til at blive tekstforfatter og ejer af a1kommunikation her.

M: 2242 3485
E: cw@a1kommunikation.dk

Laura Andersen

Laura Andersen

Kommunikationskonsulent og underviser

Laura har mere end 10 års erfaring som kommunikationskonsulent og digital projektleder. Hun brænder for digital kommunikation og er a1’s underviser i tekst, kommunikation og markedsføring i den digitale verden. Fra SEO til SoMe.
Laura er uddannet cand.comm. i journalistik og kommunikation og har siden taget en pædagogisk videreuddannelse. Hun er en engageret formidler og underviser. Én-til-én eller som facilitator for workshops, der skaber værdi for deltagerne.

M: 2614 7268
E: laura@a1kommunikation.dk

Hanne Christiansen

Hanne Christiansen

Underviser og korrekturlæser

Hanne er uddannet cand.mag. i dansk og græsk fra Københavns Universitet og Aristoteles-universitetet i Thessaloniki, Grækenland. Hun har arbejdet i mange år som korrekturlæser og redigerer tekster for forlag og virksomheder – udover at oversætte tekster fra græsk til dansk.

M: 2148 8957
E: hanne@a1kommunikation.dk

Astrid Sofie Friis

Astrid Sofie Friis

Kommunikationskonsulent og tekstforfatter

Astrid er uddannet cand.ling.merc. i engelsk og virksomhedskommunikation fra CBS i København og har arbejdet som selvstændig tekstforfatter i mere end seks år. Astrid beskæftiger sig med tekst til både online- og printmedier med hovedvægt på webkommunikation herunder også rådgivning og effektuering hos små, mellemstore og store virksomheder.

M: 2371 4823
E: astrid@a1kommunikation.dk

Lene Jensen

Lene Jensen

Korrekturlæser

Lene er korrespondent fra Handelshøjskolen og har over 20 års erfaring som korrekturlæser. Lene er den eneste af os, der ikke er uddannet inden for sprog, men der skal jo altid være en undtagelse, der bekræfter reglen. Især når fagligheden er helt i top. Lene har en bred almen viden, er meget detaljeorienteret og har en medfødt interesse og flair for det danske sprog.

M: 2963 7139
M: lj@a1kommunikation.dk

Martin Lund

Martin Lund

Underviser og korrekturlæser

Martin er cand.mag. i dansk og retorik og har lang erfaring med korrektur og redigering af alle skriftlige genrer. Han er ekspert i tegnsætning og sprogrigtighed og holder kurser i begge dele, ligesom han har oplært andre korrekturlæsere.
Martin fik 12 i sit speciale om komma med Henrik Galberg Jacobsen som censor.

M: 2712 0614
E: martin@a1kommunikation.dk

Mette Høegh Pedersen

Mette Høegh Pedersen

Kommunikationskonsulent og korrekturlæser

Mette interesserer sig for alt imellem kommaets placering og udvidede konjunktioner til sproget som relationel ressource. Mette har en stor kærlighed til ord og har flere uddannelser bag sig: en korrekturlæseruddannelse, en bachelor i kommunikation og digitale medier, en kandidat i sprogpsykologi og tillægsuddannelsen i journalistisk formidling. Mette har arbejdet som korrekturlæser siden 2015 og beskæftiger sig primært med korrektur af magasiner, ugeblade og ph.d.-afhandlinger samt lettere redigering.

M: 3143 3502
E: mette@a1kommunikation.dk

Ann Barbara Birkmand

Ann Barbara Birkmand

Kommunikationskonsulent og grafiker

Ann Barbara har mange års erfaring fra reklame- og kommunikationsbranchen, hvor hun har løst opgaver for både danske og internationale kunder. Hun arbejder både strategisk og taktisk med formidling og mestrer desuden det grafiske med et skarpt blik for detaljen og en fin æstetisk fornemmelse.
Midt i det hele er Ann Barbara også uddannet antropolog med fokus på, hvordan ord og retorik påvirker menneskers holdninger, adfærd og motivation.

M: 2291 0071
E: annb@a1kommunikation.dk

Michael Lund

Michael Lund

Salgskonsulent, produktudvikler og underviser

Med en baggrund i de humanistiske og kreative fag fungerede Michael i 10 år som administrerende direktør i et globalt selskab inden for personlig pleje og velvære i Nordeuropa. Efterfølgende har Michael siden 2016 været selvstændig investor og indledte i 2020 et samarbejde med a1kommunikation omkring salg og konceptudvikling. Michael har arbejdet med ildsjæle og iværksættere hele sit liv og motiveres af at hjælpe mennesker med at realisere deres potentiale.

M: 2062 0831
E: michael@a1kommunikation.dk

Tanja Tjerry

Tanja Tjerry

Korrekturlæser

Tanja er cand.mag. i engelsk og tysk fra Københavns Universitet og har siden 2003 arbejdet som korrekturlæser for forlag, kommunikations- og reklamebureauer, marketingfirmaer m.v. Udover korrekturlæsning påtager Tanja sig lettere redigeringsopgaver.

M: 2374 6873
E: tanja@a1kommunikation.dk

Anja Egede Frederiksen

Anja Egede Frederiksen

Korrekturlæser

Anja er uddannet bachelor i eskimologi/lingvistik og har 20 års erfaring med korrekturlæsning af danske tekster. Hun har en bred erfaring fra aviser, magasiner, ugeblade og med korrektur af alt fra børnelitteratur, skønlitteratur til voksne – over rapporter for store organisationer – til akademisk faglitteratur.

M: 2252 0871
E: anja@a1kommunikation.dk

Anne Stummann

Anne Stummann

Korrekturlæser

Anne er cand.mag. i dansk og kulturformidling og certificeret korrekturlæser. Hendes primære arbejdsområde er korrekturlæsning og lettere redigering. Anne har mange års erfaring inden for kommunikation, sprog og korrektur og har primært korrekturopgaver for aviser og forlag.

M: 4076 2533
E: anne@a1kommunikation.dk

Anthony Liberto

Anthony Liberto

Copywriter

Anthony has a Bachelor in Creative Writing from California University of Pennsylvania and an MSc from IT University in Copenhagen with a specialty in Design, Communication and Media.
He has many years of experience in (and a deep understanding of) the IT and pharmaceutical industries. He specializes in making complex subjects easy to understand for all audiences, no matter the subject matter. If you need sharp, clear, and creative text written in English or copy editing in English, Anthony is your man.

M: 2637 3053
E: tony@a1kommunikation.dk

Lidt storytelling

Når jeg klikker ind på en hjemmeside, klikker jeg først på kontakt for at læse om dem, der er i firmaet, og baggrunden for at starte op. Ofte nyder jeg, når teksten er personlig og giver et kig ind bag tæppet. Det giver tryghed at vide, hvem jeg har med at gøre, og så er historier om mennesker altid spændende – og forhåbentlig sjove. Derfor har jeg her skrevet min historie om kærlighed til tekst.

Mange hilsner Christiane

Min historie

Egentlig har jeg nok været tekstforfatter hele mit liv – selv da jeg ikke havde lært bogstaverne at kende eller at stave til å, for allerede i børnehaveklassen opdagede jeg ords store betydning. Jeg var bange for at lege katten efter musen, månen og især skolens mange fremmede børn. Derfor købte min mor og jeg en lille bog med farvede sider, og hver dag efter skole skrev vi i bogen, mens vi spiste is. Hvad havde været godt i skolen, og hvad havde været dårligt? Det hjalp. At sætte ord på frygten (og spise is) mindskede den en smule.

Fod i spand

Men ord var også sjove. Min far og jeg læste meget Ole Lund Kirkegaard. Vi grinede, og min far forsøgte at omsætte nogle af de fjollede og helt geniale universer til virkelighed. En periode vækkede han mig hver morgen ved at stikke mine fødder ned i en stor, rød spand med iskoldt vand, mens han grinende og gnæggende råbte: ”Fod i spand, fod i spand.”
Ord skaber verdener, der er meget større end den, vi lever i. Tænk, at et næsehorn kan blive til virkelighed, bare fordi man tegner et? Min far og jeg tegnede forskellige ting på væggen, men de blev ikke virkelige. ”Iskage,” sagde han. Så tegnede jeg en is, og vi gik over til købmand Olsen og købte is.

Æbler, tomater og en enkelt kaptajn

Dansk var et godt fag, og det blev kun bedre, da jeg i 7. klasse startede på Zahles, hvor Bodil blev min anden dansklærer. Hun var skrap, havde hvidt strithår og var meget brun – hun underviste i dansk og tysk.
Første gang vi havde hende, kom hun ind i klassen og skrev tre ord op på tavlen: Disciplin, Tillid og Respekt. ”Det er, hvad jeg forventer af jer,” sagde hun, og så bad hun os om at komme på dét lille ord, man kan sætte foran alle tre. Folk mumlede, og endelig var der en, der kom frem til det.

SELV!

Selvtillid, Selvdisciplin, Selvrespekt.

”Det er, hvad I skal forvente af jer selv,” sagde Bodil, og så var tre fantastiske år i selskab med Benny Andersen, Klaus Rifbjerg, en masse carpe diem, grammatik og en for mig stor og nok evig kærlighed til sproget (medmindre selvfølgelig ordene går hen og gør noget helt utilgiveligt …) lagt. Jeg tror faktisk, en af eleverne rejste sig op på stolen og sagde ”Captain, my captain” den sidste gang, vi havde Bodil. Det var sjovt (og sandt).

Al den snak om forsømte forår, traditioner, der bare skal rendes et stykke, og indre bowlerhatte fik mig for alvor til tasterne. Jeg havde arvet en gammel skrivemaskine af min oldemor, og den huggede jeg løs på, så min moster sagde: ”Ihhh, hvor du skriver barn.” (Den krævede altså også nogle fingerkræfter). På det tidspunkt sad jeg i hendes stue og var i gang med en meget søgt metafor om æbletræet i haven.

Det var også i den periode, min kærlighed til tekstforfatning spirede. Vi skulle i praktik i 8. klasse, jeg valgte reklame og startede på Morten Jersilds bureau. Jeg blev sat i gang med at udarbejde en kampagne for et nyt, fiktivt produkt: tomatketchup med chili. Jeg fik frie tøjler og gav krikken et ordentligt los i røven. Tog det meget seriøst. Hurtigt kom jeg på den idé, at ketchuppen skulle kommes på dåse, og at man i løssalg skulle købe en lille genbrugelig pumpe, som man kunne sætte oven på dåsen for at pumpe ketchuppen op. Jeg havde undersøgt, at dåser var billigere og lettere at producere. Ud af et gammelt låg, en pumpe fra en håndsæbe, en tom dåse flåede tomater og en ny, fin mærkat fabrikerede jeg en prototype. Produktet hed Hot ketchup. Jeg tog et billede af det, skrev en lille tekst og lavede en plakat med overskriften: ”Der er to måder at holde varmen på – her er den anden!”.

Kastede terninger og rullende sten

I gymnasiet havde jeg mere travlt med at være min egen eksistentialisme end at læse om den. Øl, drenge, R.E.M. (især det selvudslettende hit ”Everybody hurts”) og det rædselsfulde faktum, at jeg var blevet teenager, optog mig mere end Sartre og nogle kastede terninger. Heldigvis kan man godt klare sig igennem alligevel, og det gjorde jeg. Dog ikke med verdens bedste snit, så jeg tog lige et smut rundt om Odense Universitet, hvor danskstudiet var mindre populært og optagelsen lettere, inden jeg blev flyttet over på KUA (en fræk forkortelse for Københavns Universitet Amager). På Odense Universitet var jeg mere vågen end i gymnasiet, og jeg genvandt min kærlighed til dansk og blev bekræftet i, at jeg havde fundet min rette plads. Sartre gav mening. Seeberg, Foucault og Camus. Systemer og rullende sten. Det kørte for mig. Jeg vidste endda allerede på andet år, at jeg hellere måtte søge mod Handelshøjskolen, hvis jeg ikke skulle blive for KUA-spoleret og langhåret. ”Mere merkantil,” gik jeg stolt og sagde. Og så blev jeg bachelor i dansk fra KUA og markedsføring fra CBS.
Da jeg kom tilbage til Amager, havde universitetet endelig fundet ud af, hvor vigtig kommunikation er, og oprettet en hel linje. Jeg specialiserede mig i sproglig rådgivning og havde de mest fantastiske fag, hvor vi ofte brugte en hel time på at diskutere én enkelt sætning.

Hvor er du, kaptajn?

I 2007 blev jeg færdig på KUA. Jeg havde skrevet speciale om branding, som jeg fik karakter for en måned efter, det var afleveret. Og så var jeg kandidat. Ret fesen afslutning, selv om jeg kom ud med et ganske hæderligt snit på 9,6. Jeg sad alene ved computeren, tjekkede karakteren, og det var så det. Ingen kaptajner. Nu var jeg cand.mag. Færdig og klar til verden …

Og så blev jeg gift med tekst

Ude på den anden side var min passion enkel: Jeg ville skrive og rådgive andre om at skrive, så i 2008 slog min specialemakker og jeg pjalterne sammen og startede A1. Det gik godt i 1 ½ år, og så gik vi hver til sit. Ingen problemer, intet drama – vi ville bare forskellige ting, og jeg drev det lille foretagende og mit ægteskab med tekst videre. Og her er jeg så i dag. Tekstforfatter, korrekturlæser og kaptajn.

Hvad er din historie?

2 replies
  1. Rikke Lindgaard
    Rikke Lindgaard says:

    Min historie er ganske anderledes end din, Christiane:-) Men min kærlighed til og passion for sproget er ligeså dybfølt, som du beskriver. Jeg valgte som ung at følge min interesse for naturvidenskab og uddanne mig til dyrlæge. Efter mange år med hænderne i dyr ønsker jeg at dreje mit (arbejds)liv over i en mere kreativ og sproglig retning, og jeg vil spørge, om det er muligt at få en fod indenfor hos jer? Jeg løser gerne både korrekturlæsning, tekstforfatning og oversættelsesopgaver – med flair for grammatik, øje for detaljer, fokus på at overholde deadlines, sans for at skabe et levende og vedkommende sprog. Social intelligens og en høj grad af empati er nogle af mine største styrker i relation til at få skriftlig kommunikation mellem mennesker til at fungere godt.
    Jeg håber at høre fra jer – bedste sommerhilsner Rikke Lindgaard

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *