Artikler.

Kommunikation, korrektur og kærlighed

Foto af bogstavet F

De 5 største fejl i tekstforfatning, der kan koste dig flere tusinde kroner, og hvordan du undgår dem

Nysgerrig? Så læs med her!
14. maj 2024/af Christian Pedersen
Foto af ordet funky

Slang – nå ud til de unge med sproget

For at nå sin målgruppe er det naturligvis vigtigt at skrive målgruppens sprog. Derfor er det en god idé at bruge slang, hvis du skal skrive til den unge generation. For de bruger slang! Men du skal sørge for at bruge det rigtigt, så du ikke virker påtaget. Derfor har vi her samlet 5 gode råd til, hvordan du når ud til de unge, hvis du bruger slang.
18. marts 2024/af Christiane Bjørn Weile
Foto af 4 tusser til whiteboard

Sådan skriver du konsekvent en god og sælgende overskrift

Overskriften er det vigtigste i et nyhedsbrev, en artikel, på en hjemmeside, en bogforside – ja, faktisk alle steder, du kommunikerer. Derfor skal du tænke dig godt om, når du skriver din overskrift. Her får du 3 uundværlige råd til, hvad du skal gøre for at skrive en god og sælgende overskrift.
6. marts 2024/af Christian Pedersen
Tegning af en computer med et hjerte

Tekstforfatterens empati – om ChatGPTs manglende evne

Kan ChatGPT overtage en tekstforfatters arbejde? Vi dykker ned i tekstforfatterens måske overset evne, nemlig empati, og vurderer, om en tekst er noget værd, hvis den er skrevet af en uden. Vi er jo mennesker, der handler med mennesker, og kan en tekst få os til at føle noget, hvis den er skrevet af en uden følelser?
21. september 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af magnetbogstavet k

Korrektur: Råd #3 – Konsistens

Bliv din egen korrekturlæser med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på. Her fortæller vi om konsistens – råd #3.
26. juni 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af Retskrivningsordbogen

Sproglig valgfrihed fjerner fokus

Sproglig valgfrihed forvirrer mere end gavner, hvis du spørger danskerne. Alligevel har vi mange valgmuligheder af alt fra pendulord, stavemåder, kommasætning til forkortelser og talord. Bruger Sprognævnet sine kræfter rigtigt, eller burde de afskaffe valgfriheden, så det er lettere at lære at stave og skrive?
9. juni 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af en klokke

10 gode skriveråd til specialestuderende

Argh – specialeskrivningen kan være liiiidt ... OG er det for de fleste. Det er klart. Det at skrive er svært, hvis det ikke er det, der er ens speciale. Men det behøver ikke være så slemt. Med gode skriveråd og lidt planlægning kan det faktisk blive helt rart. Derfor har vi samlet 10 gode skriveråd til specialestuderende. Se bare her!
26. maj 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af magnetbogstaver, der staver link

Installering af Yoast SEO

Installér Yoast, når du arbejder i WordPress. Det er uhyre vigtigt, hvis du vil forbedre din SEO. Med Yoast kan du fx udfylde SEO-titel og metabeskrivelse, som i sig selv kan give bedre placeringer i søgeresultaterne.
22. marts 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af magnetbogstaver, der danner ordet link

Du behøver ikke en tekstforfatter, vel?

Har du en hjemmeside, og overvejer du at hyre en tekstforfatter – eller måske skrive teksterne selv? Så læs med her, hvor gæsteblogger Majbritt Lund kommer med gode argumenter til, hvornår og hvorfor du med fordel kan bruge en tekstforfatter.
22. februar 2023/af Majbritt Lund
Fotografi af magnetbogstavet g

Korrektur: Råd # 2 – Grundighed

Vær ydmyg, respektfuld og grundig, når du læser korrektur. Oftest har korrekturlæsere en 5-årig lang uddannelse bag sig, så det kræver en større sprogforståelse at være dygtig. Alligevel er der meget, du faktisk selv kan gøre, hvis du vil være din egen korrekturlæser.
16. januar 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af bogstavet o

Hvorfor hedder det TikTok og ikke TokTik? Eller King Kong og ikke Kong King?

Velkommen til ren sprognørderi og begrebet ablaut reduplication, som handler om, hvorfor det hedder King Kong og ikke Kong King eller TikTok og ikke TokTik? Der er nemlig en hel logisk forklaring. Læs bare her.
11. januar 2023/af Anne Kathrine Rosenkilde
Foto af magnetbogstavet æ på et køleskab

Korrektur: Råd #1 – Stavefejl

Stavefejl er med de rette værktøjer lette at opfange, og de kan løfte din tekst til nye højder. Det kan nemlig stille dig i et rigtig dårligt lys, hvis din tekst er spækket med stavefejl, og det kan være direkte flovt, hvis du fx har stavet navnet på din modtager eller din modtagers virksomhed forkert. Her får du 6 råd til, hvordan du undgår stavefejl.
6. januar 2023/af Christiane Bjørn Weile
Load more