Artikler.

Foto af en klokke

10 gode skriveråd til specialestuderende

Argh – specialeskrivningen kan være liiiidt ... OG er det for de fleste. Det er klart. Det at skrive er svært, hvis det ikke er det, der er ens speciale. Men det behøver ikke være så slemt. Med gode skriveråd og lidt planlægning kan det faktisk blive helt rart. Derfor har vi samlet 10 gode skriveråd til specialestuderende. Se bare her!
26. maj 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af magnetbogstaver, der staver link

Installering af Yoast SEO

Installér Yoast, når du arbejder i WordPress. Det er uhyre vigtigt, hvis du vil forbedre din SEO. Med Yoast kan du fx udfylde SEO-titel og metabeskrivelse, som i sig selv kan give bedre placeringer i søgeresultaterne.
22. marts 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af magnetbogstaver, der danner ordet link

Du behøver ikke en tekstforfatter, vel?

Har du en hjemmeside, og overvejer du at hyre en tekstforfatter – eller måske skrive teksterne selv? Så læs med her, hvor gæsteblogger Majbritt Lund kommer med gode argumenter til, hvornår og hvorfor du med fordel kan bruge en tekstforfatter.
22. februar 2023/af Majbritt Lund
Fotografi af magnetbogstavet g

Korrektur: Råd # 2 – Grundighed

Vær ydmyg, respektfuld og grundig, når du læser korrektur. Oftest har korrekturlæsere en 5-årig lang uddannelse bag sig, så det kræver en større sprogforståelse at være dygtig. Alligevel er der meget, du faktisk selv kan gøre, hvis du vil være din egen korrekturlæser.
16. januar 2023/af Christiane Bjørn Weile
Foto af magnetbogstavet æ på et køleskab

Korrektur: Råd #1 – Stavefejl

Stavefejl er med de rette værktøjer lette at opfange, og de kan løfte din tekst til nye højder. Det kan nemlig stille dig i et rigtig dårligt lys, hvis din tekst er spækket med stavefejl, og det kan være direkte flovt, hvis du fx har stavet navnet på din modtager eller din modtagers virksomhed forkert. Her får du 6 råd til, hvordan du undgår stavefejl.
6. januar 2023/af Christiane Bjørn Weile

Korrektur, korrekturtegn og kolde facts om korrekturlæsning

Vidste du, der findes en Lov om dansk retskrivning? At korrekturlæsere i gamle dage brugte korrekturtegn? At korrekturlæsere i Frankrig er meget respekterede? Og at vi i Danmark følger Rigssprogsnormen?
25. oktober 2022/af Christiane Bjørn Weile
Oversigt over 4 PowerPoint-slides

Sig farvel til overfyldte og kedelige PowerPoint-præsentationer

Kun 10 % af det, din præsentation handler om, husker dine modtagere. Kun 10 %! Det er ikke meget. Så du må endelig ikke bruge dine slides som noter/talepapir, men skal kort og overskueligt præsentere netop de 10 %, du gerne vil have din modtager til at huske.
29. september 2022/af Christiane Bjørn Weile
Foto af et opslag på ord i ordbogen

Engelsk i dansk

Engelsk har præget vores danske sprog en stor del i løbet af de sidste 50 år. Men hvordan skriver vi egentlig de engelske ord, når vi korrekturlæser en tekst? Skal de fx med store bogstaver eller i ét eller to ord?
29. juli 2022/af Christian Michael Villadsen
Illustration af en stak vinbøger

Elsk dit emne!

Tag læseren i hånden, og gå nysgerrigt frem, når du skriver. Du skal elske dit emne og finde passionen frem, hvis dine tekster skal blive læst.
25. juli 2022/af Christiane Bjørn Weile
Retskrivningsordbogen med fokus på ordet korrekturlæser

En dygtig korrekturlæser

5 kriterier for, hvad der gør en korrekturlæser dygtig. Vi kommer med eksempler fra de forskellige typer af opgaver, fra sprogteorien, og vi har selvfølgelig en holdning - for nogle korrekturlæsere burde måske lave noget helt andet ...
30. marts 2022/af Christiane Bjørn Weile
Foto af hovskisnovski i Nivågaards Malerisamling

Hovskisnovski og andre vrøvleord

Er du fuld, et barn, eller vrøvler du bare? Og hvad er vrøvleord? Følg med os ned i sproghistorien, og lær om hovskisnovski, ruskomsnusk, lirumlarum og alle de andre højst besynderlige (og aldeles vidunderlige) ord.
28. februar 2022/af Christina Ringby

Pixibøger

27. januar 2022/af Aninja Grøn
Load more